Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování ořechů v mikrovlnce

Sklízíte úrodu vlašáků a nevíte, jak je nejlépe uskladnit? Nemusíte je dávat do mrazáku, zkuste je zavařit, například v mikrovlnné troubě. Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,8 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 29 min Doba tepelné úpravy: 1 min

30 min (29 min příprava + 1 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vyloupané ořechy dáme do vymytých a vysušených sklenic. Krok 2: Do mikrovlnky dáme 1 sklenici bez víčka 0,5 - 0,7 litru a zapneme na plný výkon 1,5 min. Krok 3: Pak sklenici vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Krok 4: Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá.

TIP: Jak uskladnit a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití

Zveřejněno 15. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařování ořechů v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařování ořechů v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Našla jsem jednu sklenici ořechů, kterou jsem v mikrovlnce zavařovala před cca 10 lety a ořechy byly stále chutné, vůbec nebyly cítit "starým".:yes:

Dobrý den, ořechy tímto způsobem konzervuji už dlouho a fungujke to perfektně. Koupila jsem si knihu přímo od autora i s podpisem-pana Jaroslava Balaštíka- Vaříme rádi ( ale ne každý den), kde radí jak v mikrovlnce zavařovat různé druhy zeleniny i ovoce. V té době ještě žil a tak jsem si dovolila mu zavolat, protože mi šlo hlavně o ořechy. Poradil mi, jak správnou dobu vychytat. Mám zkušenost, že na sklenici 0,7 l stačí přesně 1 minuta a 50 vteřin, pak vypnu. Pro jisdtotu to dělám ve staré mikrovlnce o výkonu 800 W. Také mi radil, že nejlepší je nos.....jak se to blíží přes 1,5 minuty, tak čichat a jak začnou ořechy silněji vonět, tak vypnout. Když je mikrovlnka slabší, tak se musí sterilovat o nějakou tu vteřinu déle....kolik přesně najdete na internetu, protože ten postup už dělá hodně lidí. Také se mi takto osvědčily nakládačky, byly krásně křupavé.:yes:

Lenka: Všechny další časy zavařování v mikrovnce podle p. Balaštíka naleznete u mého dalšího receptu https://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v...

Musím přidat bod. Takto uchovávám vl. ořechy aspoň 12 let. Podle stejného receptu a funguje to.

Vše jsem pořádně přečetla, ale nejjednodušší a pro mne nellepší je mrazák, Nastrouhané, vyloupané a dokonce lískové uzavřené ve sklenici vydržely 4 roky. Třeba i déle, ale to už jsem je spotřebovala.:-)

olivie:
Prozraďte mi jeden jediný (naschvál nepíšu "rozumný") důvod, proč zavařovat mandle? Nebo snad máte plodící mandloň?:-)

Ořechy jsou super, ale dají se zavařovat i mandle? Dnes jsem to zkusila, zatím dobrý. Má s tím někdo zkušenost? Díky za info.

dnes jsem zavařovala ořechy v mikrovlnce ,ale nejdříve to prošlo sušičkou a je to ok .A ještě co je v této době zdravé:yes:

tak to dělám také a mám ještě nějakou sklenku už 4.roky, je to skvělý nápad:-)

Doubková 9. 10. 2015 21:12
Umyjte si ruce s kyselinou citronovou,nasypat do dlaně,trošku vody a jakoby mýdlem po prstech a kolem nehtů a je to!!!

To nevím, snad vám někdo poradí. Já všechnu úpornou barvu od ovoce (višně, černý bez, čevená řepa, borůvky atd) odstraňuji pokrájeným citronem, který žmoulám v ruce. Jestli to funguje na ořechy, to jsem nezkoušela. Ořechy kupuji v supermarketu...

Jurníková 23. 9. 2015 09:12
Prosím sdělte laskavě jak dostat z rukou barvu od ořechů. Děkuji Jur.:-?

:-?:-?:-?:-?:-?

Týýývo:-) vy Maku:-))
Koukám, že jste ráčil autorce skočit na špek:-D
Pokuste se zhluboka zamyslet a pak se položte na otázku:
Jakýže má smysl dělat přemety se zavařovačkou, když se v ní nenalézá kapalná fáze, he:-?

liskač:
Nevím jak lískáče, ale u vlašáků se praktikuje, že aby byly namleté co nejkratší dobu před použitím (namleté rychleji žluknou).
P.S.
Vlašáky ve skořápce jsou už od přírody takové minikonzervičky:-)) Dobře usušené, dobře před moly a jinými hlodavci;-) zabezpečené, v chladu a temnu uložené vydrží min. 2 roky. Mezi cukráři se traduje, že asi rok stará jádra jsou na pečení nejlepčččí:yes:

Já mám hodně lískových ořechů a tak by mne zajímalo jestli by je šlo také takto stejným postupem zavařit.
A co namleté ořechy, ty by se nedaly takto zavařit? Nemáte s tím někdo nějaké zkušenost? Bylo by to už připravené přímo na pečení.

casino:Blbku,přeci aby chytlo víčko,podtlak změnou teploty ti nic neříká?Vrať školné...:-O

Tématické fráze:
zavařování ořechů, zavařování ořechů v mikrovlnce, jak uchovat vlašské ořechy, zavařování vlašských ořechů v mikrovlnce, zavařování ořechů v mikrovlnné troubě, vlašské ořechy zavařování v mikrovlnce, jak zavařít vlašské ořechy v mikrovlnce, jak zavařit vlašské ořechy, uchování vlašských ořechů, jak uchovat vyloupané vlašské ořechy, jak zavařit ořechy, ořechy v mikrovlnce, zavařování vlašských ořechů, zavařujeme ořechy v mikrovlnce, jak zavařit ořechy v mikrovlnce, vlašské ořechy v mikrovlnce, vlasske orechy zavarovani, uchovávání ořechů, zavařujeme ořechy, jak uchovat orechy

Suroviny:
ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu